sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Loman loppu

Lomalla saimme kaikki muut suunnitelmat toteutettua, paitsi Kennedy Space Centerissä käynnin. Aika ei vain riittänyt siihen, kun matkaakin sinne oli aika paljon. Harmittaa jälkikäteen, kun lapset kyselivät viimeisinä päivinä, että missä ne oikeat raketit on? Lisäksi koneessa paluumatkalla takanamme istunut pariskunta kehui paikkaa paljon ja sanoivat, ettemme olisi saaneet lapsia sieltä millään pois. Niin kiva paikka oli ollut. Mutta ompanhan syy mennä vielä kerta Floridaan, kun vielä on nähtävää siellä :)

 
Lensimme lennot Helsinki-Berliini-Miami Air Berlinillä, jota voimme erittäin lämpimästi suositella. Palvelu oli erittäin ystävällistä, huomasi, että työntekijät viihtyivät työssään ja toistensa seurassa. Tämä vaikuttaa myös matkustajien mukavuuteen. Vaihto Berliinissä oli helppo kentän pienuudesta johtuen. Vaihtoaikaa meillä oli molempiin suuntiin noin 1 h 40 min, joka oli juuri sopiva. Ei tarvinut kiirehtiä, eikä toisaalta mitään pitkää odotusaikaakaan ollut.
Lennoilla Berliini- Miami saimme heti koneen noustua juotavaa ja pientä snacksia. Lennolla tarjottiin myös kaksi ruokaa joka oli myös maittavaa!
Paluumatkalla jokaiselle oli myös tarvikepakkaus, josta löytyi sukat, hammasharja ja -tahna, maski silmille jne.
Paluumatkalla lentokeli oli vain huono. Pari tuntia lennettyä pomppuista kyytiä, kuulutti kapteeni, että vielä neljä tuntia on edessä turbulenssia. Atlantin yllä oli matalapainetta. Kyyti olikin todella pomppuista. Kerran kone putosikin aika rajusti kyljellään alaspäin.

Asuntomme omistaja oli ohjeissaan kehoittanut varaamaan aikaa ajomatkaan West Palm Beachilta Miamin kentälle noin 4,5 tuntia. Tämä kuulosti hurjalta, mutta kuulema heti jos jotain yllättävää on matkan varrella, sadetta tai kolaria yms. se hidastaa vauhtia kunnolla.

Onneksi noudatimme kehoitusta. Lähempänä kenttää moottoritiellä matkanteko alkoi hidastua, jonoa kertyä ja lopulta olimmekin jo pysähdyksissä. Tätä jatkui todella kauan. Lopulta huomasimme, että oli tapahtunut kaukana edessä päin onnettumuus, joka oli sulkenut neljästä kaistasta kolme. Ja tämä vaikutti todella pitkälle matkalle.

Liikennettä kahdessa kerroksessa. "Yläkerrassa" olisi saanut ylimääräisellä maksulla päästellä ohi jonojen!
 
Miamin kentällä palautimme autot, kävimme syömässä ja vähän shoppailimme vielä viime hetken ostoksia. Kentällä oli myös ihania pastellivärisiä keinutuoleja, joissa sai istuskella odotella koneeseen nousua.
Lento Berliiniin sujui nopeasti, vaikka sää olikin huono. 8,5 tuntia ja olimme perillä. Matka toiseen suuntaan olikin paljon hitaami, johtuen voimakkaasta vastatuulesta. Berliini-Miami lentonopeus oli noin 720 km/h, mutta kotiin päin päästeltiin noin 1200 km/h.

Matka oli erittäin onnistunut. Sää suosi, oli lämmintä, vaikka muutamana päivänä satoikin. Sateessakin lapset silti uivat altaassa ja porealtaassa. Sade oli lämmin!
Jokainen on muistellut matkaa parhaana koskaan, mitä olemme tehneet.

Vettä tuli kaatamalla yhtäkkiä, mutta se ei estänyt uimista :)

Jos vertaa näitä kahta Floridan matkaa, jotka olemme tehneet, niin eroja paikoista löytyy. Pass-a-Grille Beach on meidän aikuisten mielestä parempi paikka lomailla. Plussaa sille on pienemmät välimatkat, ei kulu niin paljon aikaa siirtyessä paikasta toiseen. Rauhallinen, kylämainen alue, jossa oli ihanan käydä aamuisin kävelyllä. Autoja alueella ei paljon liikkunut, vain ne jotka siellä asuivat. West Palm Beachilla liikenne oli hurjaa. Paikallinen asukaskin sanoi, ettei ole nähnyt muualla Amerikassa yhtä hullua liikennettä.

West Palm Beachikin oli kuitenkin kiva lomapaikka, vaikka pihasta poistuessa, ei voinut ajatellakaan lähtevänsä kävellen minnekään. Sielläkin oli paljon nähtävää ja itse henkilökohtaisesti tykkäsin rannasta (Singer Island) enemmän. Se olikin varmaan parasta lomalla!
Jos voisi yhdistää ihanan vuokra-asuntomme uima-altaineen Pass-a-Grille Beachille, niin saisi täydellisen lomailu paikan. Pass-a-Grillellä ei oikein löydy vuokra-asuntoja uima-altaalla isolle perheelle.

Viimeistä kertaa uimassa.
 
Allasalueelle pääsi vain lukituista porteista. Turvallista oli.
 
 
Racquet ball-halli asunnon klubitalolla.
 
Vaikka väsyneenä junassa kotimatkalla vannoin, etten enää lähde näin pitkälle lennolla koko porukalla, niin kummasti sitä taas on netistä katsellut halpoja lentoja :) Väsymys unohtui jo seuraavana päivänä.





Jesper ja papukaijat Sawgrass Millsissä.

Nenästäkin tarttui kiinni!

Sofiakin sai yhden syliinsä.
 
Kotimatka alkaa.
 
Berliinissä.
 
Kaikenkaikkiaan loma oli mahtava. Kaikki viihtyivät. Nyt lapset kyselevätkin jo, milloin mennään takaisin. Ja pääsekö samaan asuntoon vielä uudestaan. Asuntoa voimme lämpimästi suositella muillekin! Samoin paikkaa kohteena.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti